Процедура захисту курсової роботи

Захист курсової відбувається в формі публічного виступу перед комісією із викладацького складу відповідної кафедри фізкультурного факультету. Часто на захід запрошуюсь інших студентів для перейняття досвіду і поглиблення знань. Виступ зазвичай триває близько 8-10 хвилин, після чого викладачі починають ставити питання за змістом роботи. Студенту потрібно влучно дати відповіді і якісно підтримати діалог. Після всіх виступів комісія йде пити чай з тортиком і радитись щодо оцінок за курсові.

Умова успішної здачі курсової

На відмінно захиститись може студент з якісною роботою. Якщо ваша курсова не відповідає нормам ДСТУ, є недостатньо місткою, або в ній не повністю розкрита сутність проблематики –– навряд вам світить оцінка А. Радимо заздалегідь попрацювати над змістом роботи, провести більш якісне чистове редагування, керуючись вимогами, вказаними в методичці. Якщо у вас виникли проблеми під час написання завжди можна звернутись до спеціалізованих сервісів і замовити курсову роботу. До речі багато хто з них виконує доопрацювання роботи, а не тільки написання з нуля.

Готуємо матеріали для успішного виступу

Для якісного виступу студенту-фізкультурнику необхідно підготувати доповідь та мультимедійну презентацію. Це досить важливий етап, тому що він цих матеріалів залежить якість виступу.

Готуємо доповідь

Доповідь становить собою витяг з основної роботи. Обов’язково туди треба включити мету курсової, задачі, предмет, об’єкт та обґрунтування актуальності теми. Потім треба вносити інформацію з основної частини роботи, але зробити акцент слід на власну практичну діяльність замість описання зробленого літературного дослідження. До того ж виступ кожного студента обмежений за часом, слід пам’ятати, що вас можуть спинити в будь-який момент після закінчення виділених хвилин і є ризик не освітити важливі моменти роботи. До того ж на виступі викладачі оцінюють вміння студента лаконічно подати інформацію. Обов’язково треба підбити підсумки роботи, спираючись на висновки із курсової.

Готуємо мультимедійну презентацію

Презентація повинна доповнювати доповідь і допомагати аудиторії краще сприймати інформацію. Тому вона повинна бути насичена наочними даними, а не безліччю тексту. Не слід копіювати абзаци із доповіді, ваша задача –– зробити презентацію органічною і цікавою. Туди треба по максимуму включати рисунки, схеми, фото, таблиці, діаграми тощо. Фрагменти тексту краще подавати в вигляді тезисів.

На кожному слайді має бути заголовок і підзаголовок, що дозволить слухачам краще орієнтуватись в доповіді. На першому слайді обов’язково зазначається тема роботи, ім’я студента і наукового керівника.

При виборі кольорової схеми слід оцінювати властивості аудиторії. Для світлих приміщень краще обрати темні фоти, а для темних –– навпаки. Якщо немає можливості заздалегідь ознайомитись із кабінетом, краще зробити презентацію у двох варіантах.

Не слід захоплюватися кольорами, краще обрати три основних і дотримуватись їх у всій презентації. Також краще не обирати складні анімаційні ефекти, переходи, не використовувати аудіосупровід, бо це відвертає уваги слухачів.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ