Про це пише портал "Новости Ю".

Вчені провели безліч досліджень, які показали, що з приблизно 200 причин розвитку онкології перше місце займають проблеми харчування. Згідно зі статистикою, з ними пов'язано 35% випадків появи злоякісних пухлин, друге ж місце займає паління - 30%.

Фахівці поділили всі продукти, які мають протиракову дію на кілька класів.

До першого увійшли цільнозернові продукти, які містять елементи оболонки зерна, багаті харчовими волокнами, що зв'язують в травному тракті багато канцерогенів.

У другий клас увійшли продукти сімейства хрестоцвітних. До них відносяться всі види капусти, ріпа, бруква, редис. Продукти цієї категорії містять активні речовини індоли та ізотіоціанати, які знижують ризик виникнення пухлин, пов'язаних з гормонами. Це й рак молочної залози, яєчників, матки, простати.

Третій клас - продукти з хлорофілом. Цей пігмент, який надає дарам природи зеленого кольору, захищає від пухлини кишечника

ІА "Вголос": НОВИНИ