За статистикою, дві третини людей швидше напиваються після газованих алкогольних напоїв. Відтак частіше за інших страждають через сильне похмілля. Тому лідером такого антисписку стало шампанське, цей напій всмоктується швидше за інші через вуглекислий газ, який створює ефект бульбашок.
Уникати варто темних напоїв. Наприклад, червоне вино гірше за біле, це ж стосується віскі. Про таке повідомляє health.unian.ua.
Разом з тим, відомий експерт Йоко Іное дав основну пораду: вибирайте чисті напої на кшталт горілки, джина, текіли, саке. І не змішуйте алкоголь зі солодкими напоями, адже цукор сприяє похміллю.
До слова, подолати похмілля допомагають вітаміни B, C, магній або калій.
ІА "Вголос": НОВИНИ