Про це повідомили у Львівському обласному центрі контролю та профілактики хвороб.
Зазначається, що 44-річний львів'янин 5 квітня вживав ковбасу домашнього приготування. Уже за два дні з’явилися перші симптоми: загальна слабкість, порушення зору, мовлення, ковтання та координації рухів.
8 квітня пацієнта у важкому стані доставили в реанімацію.
«Зважаючи на характер клінічних проявів, йому було негайно введено протиботулінічну сироватку», – йдеться у повідомленні.
Наразі зразки біоматеріалу передані до лабораторії особливо небезпечних інфекцій для підтвердження діагнозу.
Зазначається, що це вже другий випадок ботулізму в області у 2025 році.
Довідково: Ботулізм — це небезпечне захворювання, яке набагато легше попередити, ніж лікувати.
Медики рекомендують уникати вживання продуктів, які можуть становити ризик:
• В’ялена, копчена, солона та консервована риба домашнього приготування
• Домашні м’ясні або грибні консерви
• Продукти, придбані на стихійних ринках без відповідних документів
ІА "Вголос": НОВИНИ