Фруктовий салат є не тільки популярною літньою стравою, але й дуже корисною. Пов'язано це з тим, що фрукти дуже багаті на харчові волокна, які допомагають відчути себе ситим без вживання великої кількості калорій.
Про це повідомляє РБК-Україна.
Фруктовий салат характерний для кухні багатьох країн світу. При цьому для різних країн характерні свої особливості приготування цієї страви. Так, в Азії салати містять більш кислі фрукти. У західних країнах до складу салату, який зазвичай заправляється оливковою олією, входять різні ягоди. Таким чином склад може сильно відрізнятися в залежності від традицій кухні.
Фрукти і ягоди є невичерпним джерелом вітамінів А, В1, В2, С та мінералів. Вони також багаті калієм, кальцієм, залізом, магнієм і цинком, а тому - корисні.
При нестачі вітаміну А страждає зір, імунітет, погіршується стан шкіри, нігтів і волосся. Вітамін В1 активно бере участь у процесах енергетичного обміну, підтримує нормальне функціонування нервової і травної систем. Вітамін В2 необхідний для повноцінної роботи нервової системи, забезпечення функції зору, підтримки здоров'я шкіри і слизових оболонок, вироблення гормонів та дозрівання еритроцитів. А вітамін С задіяний більш ніж у 300 біологічних процесах.
Фруктові салати є джерелом харчових волокон і позитивно впливають на організм:
- покращують травлення;
- нормалізують обмін речовин;
- мають антиоксидантну дію;
- покращують стан шкіри;
- підвищують імунітет;
- знижують вагу;
- зміцнюють серцево-судинну систему;
- поліпшують зір.
ІА "Вголос": НОВИНИ