Перший поєдинок другого раунду Шляху чемпіонів Юнацької ліги УЄФА був відповідальним для обох команд. Тому тренерський штаб юніорів «Руху» на чолі з Віталієм Пономарьовим з перших хвилин пустив у бій оптимальну 11-ку гравців.

Відтак, старт поєдинку видався для «жовто-чорних» більш ніж успішним. Вже на 4-ій хвилині матчу Олег Федор подав у штрафний майданчик суперника, а Столярчук головою відправив м'яч у ворота «Галатасараю». Рухівці продовжили атакувати, вже за 3 хвилини здалеку небезпечно пробивав Сапуга, цього разу суперника врятував голкіпер. Але вже у наступній атаці рахунок став 2:0, після подачі Столярчука м'яч у власні ворота зрізав Умут Ердем.

Після такого ударного старту від «Руху» гра дещо вирівнялась. Обидві команди регулярно створювали моменти і один з таких вдалось реалізувати господарям поля. Хамза Акман пробив з-за меж штрафного майданчику, Герета був безсилим. Отож, на перерву команди пішли за рахунку 2:1 на користь української команди.

У другому таймі «Галатасарай» більше контролював м'яч, але гравці «жовто-чорних» дуже добре зустрічали суперника на своїй частині поля та не давали їм підійти до власного штрафного майданчику. А на 79-ій хвилині «рухівці» вибігли в чудову контратаку, яка завершилась взяттям воріт Романом Добрянським.

Отож, «жовто-чорні» здобули впевнену перемогу у першому поєдинку проти «Галатасараю» у Юнацькій лізі УЄФА та створили солідний гандикап перед номінально домашнім поєдинком, який відбудеться 2 листопада у Польщі.

 

 

Юнацька ліга УЄФА. Другий раунд плей-оф чемпіонів.

26 жовтня 2022 року. Стамбул, стадіон «Тюрк Телеком Арена».

«Галатасарай» (Стамбул, Туреччина) – «Рух» (Львів, Україна) – 1:3 (1:2).

Голи: Акман, 34 – Столярчук, 4, Ердем, 8 (АГ), Добрянський, 79.

Попередження: Підгурський, 33, Пастух, 41, Кітела, 51.

«Рух» U-19: Герета, Роман, Холод, Слюбик, Кітела, Підгурський, Сапуга, Федор О. (Бойко, 88), Пастух (Добрянський, 50), Столярчук, Федор А (Ніколаєв, 82).

ІА "Вголос": НОВИНИ