Про це у Telegram-каналі повідомила пресслужба СБУ.

За інформацією правоохоронців, двоє дніпровських підприємців хотіли перевезти авіадвигуни Д-36 до Ірану. Після цього вони мали намір продати товар за 400 тисяч доларів.

«Замовники» хотіли використовувати двигуни на військово-транспортних літаках АН-74. Підприємці планували вивезти обладнання під виглядом комплектуючих для магістральних газопроводів. Для цього вносили недостовірні відомості до товарно-транспортних декларацій.

Організаторами «схеми» виявилися двоє власників дніпровської компанії, що спеціалізується на вантажних перевезеннях до країн Близького Сходу та Африки.

Ба більше, правоохоронці додають, що двигуни, які вони намагалися нелегально вивезти за кордон, раніше викрали під час ліквідації одного з держпідприємств. Ділки планували зробити «косметичний» ремонт цих агрегатів і виготовити на них підроблені документи для подальшого продажу".

Двигуни вилучили для подальших експертиз. Після цього буде вирішено питання щодо їх передачі на потреби оборонно-промислового комплексу України.

Читайте також на сайті ІА «Вголос»:

ІА "Вголос": НОВИНИ