Сьогодні, 18 листопада, відбувся брифінг за участі міністра внутрішніх справ Дениса Монастирського щодо затримання поліцією осіб, які планували замах на одного з міністрів українського Уряду.
 
Монастирський розповів, що громадянка України й громадянин США, як основний замовник, у серпні 2021 року шукали кілера, щоб вбити людину в Україні. Українку вивели на підставного кілера і все їхнє спілкування відстежувалось.
 
Американець і українка замовили вбивство колектора, який «вибивав» борги з партнера американця, з яким той працював у 2018 році. Цей колектор, за словами Монастирського, позичив у американця 150 тисяч доларів, які не повернув, через що той вирішив його вбити. 
 
Громадянином США був сплачений «завдаток» у розмірі 20 тис. доларів. Після чого він мав покинути Україну і, відповідно, тільки після цього мали здійснити вбивство.
 
Правоохоронці інсценували його викрадення, вбивство та поховання, аби затримати замовників замаху. Після чого відправили їм відео та фото, нібито — замовлення виконане. Як зазначив міністр Монастирський, метою було саме вчинити шкоду міністру аграрної політики Роману Лещенку.
«Я можу вас запевнити: усунути міністра аграрної політики не вийде. Від себе особисто дякую міністру та усій структурі МВС, що ви забезпечуєте правопорядок. Я повністю готовий співпрацювати, повністю відкритий. Дякую. У мене немає більше слів...», - підсумував міністр Лещенко.

ІА "Вголос": НОВИНИ