"Сьогодні оголошуємо про початок процесу запуску нових Сервісний центрі МВС", - написав Аваков на своїй сторінці у Facebook.

За словами міністра, перший такий центр запрацює у Києві вже на початку липня, далі - у Львові, Харкові, Дніпрі та інших містах.

Міністр назвав МРЕВ - "однією із найбільш корумпованих служб", що надавала дуже поганий сервіс "із максимальними стражданнями для клієнтів".

Нові Сервісні центри відрізнятимуться від МРЕВ тим, що дозволятимуть максимальне використання онлайн-послуг без участі чиновників та делегуватимуть права підпису документів інспекторам.

У нових офісах працюватимуть вмотивовані й навчені працівники. У Києві із 2 574 кандидатів відібрали всього 50, із яких 73% мають вищу освіту, а 13% - більше однієї.

Нові Сервісні центри надаватимуть послуги з оформлення та переоформлення транспортних засобів, проведення екзаменів на право водіння і видачі водійських посвідчень, а також видачі довідок про несудимість.

Крім того, окрім Сервісних центрів у великих містах і райцентрах працюватимуть також мобільні Сервісні центри, які самі приїжджатимуть до людей для оформлення необхідної документації.

Загалом, за словами Авакова, запуск Сервісних центрів триватиме від "найближчих днів" до весни 2017 року. "Спочатку в Києві, а потім покроково - до весни наступного року - ми завершимо цю реформу в усій країні", - підсумував він.

ІА "Вголос": НОВИНИ