Про це у коментарі «Вголосу» розповів генеральний директор Української асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко.

«Щодо Європи: найменший показник зафіксовано у Люксембурзі – 9%, у Німеччині – 12%. У найбідніших країнах Європи мешканці видають на харчі 23%. Середній показник по Європі – 17-18%, зазначив Олексій Дорошенко. Зауважу: що більше витрачають люди на харчі – то бідніша країна. Ми у Європі по видатках на продукти харчування стабільно знаходимось на останньому або передостанньому місці. Час від часу ми пропускаємо уперед Молдову чи Албанію. До свого сорому, нас обганяє навіть Росія. Це дослідження Євростату – органу, що досліджує інфляцію та видатки у країнах Європи».

До речі, купівельна спроможність українців за останній час суттєво знизилась. «Нічого втішного: зараз у нас рівень життя такий ж, як у 1995 році. Практично однаковий», – додав Олексій дорошенко.

Варто зауважити, що на сьогодні у середньому середньостатистичний українець споживає м'яса та молока удвічі менше від фізіологічної потреби. А 80% людей не можуть собі дозволити м'ясну групу продуктів щоденно, а споживають натомість макарони, картоплю та крупи.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ