В Україні очікується подорожчання моркви.

Про це пише «Сьогодні».

Зазначається, що морква з початку квітня уже подорожчала на 20%. Зараз у Києві її вартість всередньому на 13 грн за кілограм.

Експерт аграрного ринку Богдан Андрущенко пояснює це кількома чинниками. Перш за все, карантином. Мовляв, раніше дві третини овочів, зокрема моркви, реалізовувалися через агропродовольчі ринки. Після закриття базарів попит перевищив пропозицію:

«У людей є потреба. А купити вони можуть тільки в супермаркеті. Мережі супермаркетів, будь-яких супермаркетів, не розраховані на таке зростання попиту. Вони просто не встигали навіть зібрати таку партію. Відповідно, і чисто об'єктивно, вони підняли ціну».
Натомість, каже експерт, у порівнянні з весною минулого року, ціна на моркву значно нижча:
«І ціна, яка є в магазинах, вона насправді дуже близька до мінімально можливої. Якщо врахувати собівартість, вартість зберігання, транспортування, торгових надбавок»

ІА "Вголос": НОВИНИ