Шовіністичні та абсолютно неадекватні заяви  офіційних представників Кремля зауважив міністр культури та інформаційної політики України, пан Олександр Ткаченко, у своєму телеграм-каналі. Зокрема, урядовець проаналізував слова прессекретаря кремлівського маніяка дмитра пєскова. 

"Геббельс росії – дмитро пєсков – заявив, цитую дослівно: «Настоящему русскому не стыдно, что он русский - а если ему стыдно, то он не русский и не с нами». З філологічної точки зору цю маячню можна скоротити до однієї тези: справжньому руському не соромно. Ніколи і ні за що", - пише Ткаченко. 

Як пояснив міністр культури,  виходячи з історії людства такі заяви можна оцінювати як націонал-соціалізм. Адже нацизм – тоталітарна політична ідеологія. Базується на тезі про цінність нації та її верховенстві в процесі утворення держави.

Окремо український високопосадовець зауважив роль так званих російських «медіа» та «журналістів», а фактично - пропагандистів на зарплатні у тоталітарного режиму, наслідком роботи яких стало створення абсолютно неадекватної, агресивної та шовіністичної більшості серед російського населення. 

"Саме про росіян як «рятівників планети» розповідають російські пропагандистські канали. У той же час накачують глядачів ненавистю до інших країн. Це не орвелівські двохвилинки ненависті. Це продовжується 24 години на добу", - підкреслює Олександр Ткаченко.

Водночас як підкреслив Ткаченко, сучасна росія змогла взяти лише найгірше з усіх тоталітарних режимів XX століття. 

"А от заградотряди з кадирівців, які не дають збігти з поля бою деморалізованим росіянам – це вже інша історія – совєтська. Здається мені, фашистська росія зібрала в собі найгірше з історії людства. Залишились, мабуть, лише концтабори. Бо крематорії вже працюють. путін сам запустив свій початок кінця. І лік його останніх днів – розпочато 24 лютого", - пісдумував він. 

ІА "Вголос": НОВИНИ