Про це повідомив перший заступник голови Львівської ОВА Андрій Годик.

"Був переконаний, що декомунізацію на Львівщині ми завершили минулого року, але… все не так просто. Декомунізувати простір легше, ніж людську свідомість, скалічену тоталітарним ворожим режимом", - написав Годик.

За його словами, йдеться про Белзьку громаду, житель якої судився з ОВА за один із пам’ятників солдату окупаційної радянської армії, демонтований під час процесу декомунізації.

Як вказано у рішенні Львівського окружного адмінсуду від 10 жовтня, позов подав Василь Б., мешканець села Домашів Шептицького району (колишнього Червоноградського). Чоловік вважав, що пам’ятник радянському солдату, встановлений у його селі, знесли незаконно влітку 2023 року у межах декомунізації.

Відтак він вимагав, аби цей демонтаж суд визнав незаконним, а також зобов’язав Львівську ОВА та Белзьку міську раду встановити на цьому місці новий монумент, але уже присвячений українському воїну.

Львівський окружний адміністративний суд у задоволенні вимог позивача відмовив.

"Ми вдячні суддям за справедливу державницьку позицію та дотримання букви закону. Водночас, сподіваюся, що, завдяки подібним судовим прецедентам, законотворці зважаться на вдосконалення законодавства та визнають радянський режим – окупаційним", - додав Годик

 

ІА "Вголос": НОВИНИ