Декілька партій, що беруть участь в парламентських виборах 2006 року, мають намір витратити великі суми грошей на підкуп виборців, заявив один з лідерів Блоку народно-демократичних партій Віталій Журавський. Про це він заявив на прес-конфренції в Києві, повідомляє Інтерфакс-Україна.

«Сьогодні є політичні партії, які підготували не маленькі суми грошей в твердій валюті для того, щоб купити голоси виборців продуктовими наборами і просто роздачею грошей», - повідомив він.

Журавський також відзначив, що блок НДП має намір звернутися до Міністерства внутрішніх справ з проханням не допустити підкупу виборців на цих виборах.

За його словами, одна з партій підготувала 15 млн. доларів для роздачі грошей виборцям. При цьому в інтерв’ю кореспондентові Інтерфакс-Україна, він відзначив, що лідери блоку мають в своєму розпорядженні достатню інформацію, «щоб Міністерство внутрішніх справ ретельно прослідкувало цю ситуацію».

Журавський наголосив, що блок НДП «принципово проти брудних технологій, які також готуються деякими політичними силами».

На його думку, «одна із складових таких брудних технологій - це «технічні» партії, які запущені сьогодні партіями фаворитів для того, щоб відібрати у конкурентів голоси». Як приклад він навів Народний Рух України «За єдність!» під керівництвом Богдана Бойка.

Лідер НДП також висловив упевненість в тому, що рекордна кількість партій і блоків, зареєстрованих ЦВК для участі у виборах цього року (44 партії), багато в чому забезпечена за рахунок партій-двійників.

Журавський наголосив, що блок НДП в своїй передвиборчій компанії робитиме акцент на тих виборців, які ще не визначилися, а також на тих, хто не хоче голосувати ні за «помаранчевих», ні за «біло-блакитних». «Такі людей в Україні стає все більше», - додав він.

У свою чергу, лідер блоку НДП Людмила Супрун повідомила, що блок починає акцію зі збору коштів на проведення передвиборчої компанії. «Народна гривня проти адміністративного долара» і наперед висловила подяку кожному громадянинові України, який переведе на рахунок акції хоч би 1 гривню.

proUA

ІА "Вголос": НОВИНИ