Жування жувальної гумки дає змогу активізувати процес мислення, збільшити швидкість реакцій і підвищити пильність на 10%, пишуть зарубіжні ЗМІ з посиланням на статтю в науковому журналі Brain and Cognition.
Згідно з отриманими даними, жування гумки активізовує роботу восьми різних ділянок кори головного мозку шляхом тимчасового посилення кровопостачання.
Під час 30-хвилинного тесту учасники експерименту жували гумку, а результати діяльності їхнього мозку сканувалися і порівнювалися з результатами контрольної групи. Таким чином науковці з'ясували, що низка показників у першої групи була значно кращою, ніж у другої.
Зокрема, швидкість реакції чоловіків і жінок, які нічого не жували, в середньому становила 545 мілісекунд, а у тих, хто жував гумку, — 493 мілісекунди. У першої групи були вищими й інші когнітивні показники: рівень збудження, концентрація, пильність, сила пам'яті, а також серцевий ритм, що дозволяє мозку отримувати більше кисню, інсуліну і поживних речовин.
Однак у той же час людям, які жували жуйку, було важче запам'ятовувати колонки цифр і букв, ніж тим, хто робив це з порожнім ротом. На думку дослідників, жування гумки погіршує короткочасну пам'ять і створює перешкоди — так само як і інші рухи тіла, здійснені під час роботи мозку.
Джерело: NEWSru.ua
ІА "Вголос": НОВИНИ