Міністр переконував, що не має до справи ніякого стосунку, мовляв, усім займається Головне слідче управління Нацполіції, повідомляє УП.  У відповідь на це Порошенко припинив розмову і кинув слухавку.

Тепер же, за даними ЗМІ, слідчі готуються до серйозного збору доказів. Список потенційних кандидатів на допит вражає: у міністерстві обіцяють допитати Олександра Онищенка, Юлію Тимошенко, Ігоря Кононенка, Сергія Березенка, Макара Пасенюка, Арсенія Яценюка з членами його уряду, журналіста Дмитра Гнапа, який опублікував листування депутата-втікача Олександра Онищенка і нардепа Сергія Капліна, який був задіяним у кампанії проти колишнього прем'єра.

«Допитають усіх, хто фігурує у виступах Онищенка. Якщо треба буде, то за особливої процедури буде допитаний і Петро Олексійович», – стверджує джерело видання у міністерстві.

Нагадаємо, 11 травня стало відомо, що Національна поліція розпочала кримінальне провадження за фактом втручання в діяльність екс-прем'єр-міністра, лідера партії «Народний фронт» Арсенія Яценюка.

«Після низки публікацій у ЗМІ та звернень народних депутатів, Головним слідчим управлінням Національної поліції розпочато кримінальне провадження за фактом втручання в діяльність Арсенія Яценюка під час його перебування на посаді прем'єр-міністра з метою перешкоджання його діяльності і подальшої відставки з посади голови уряду», – вказано в повідомленні відомства.

Зазначається також, що «слідство розглядає версію змови групи осіб для реалізації цього злочинного задуму».

«За попередніми висновками, вони здійснювали втручання шляхом підкупу громадян, організації проплачених мітингів та розповсюдження дискредитаційної та неправдивої інформації у ЗМІ та через народних депутатів, експертів, інших осіб», – також йдеться в повідомленні МВС.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ