Про це вона розповіла в інтерв’ю «The New York Times», пише «Громадське».

Австралія, Бельгія, Малайзія, Нідерланди та Україна планують обговорити таку можливість 29 вересня на Генеральній Асамблеї організації у Нью-Йорку.

Вона пояснила, що такий трибунал можна створити на основі договору «скорботних країн, які втратили громадян» через трагедію. Як приклад Бішоп назвала журі шотландських суддів, що засідали в Нідерландах у так званій справі Локербі щодо катастрофи літака американської компанії в небі над шотландським містом у грудні 1988 року. Тоді загинуло 270 осіб.

Бішоп припустила й альтернативи, серед іншого – можливість створення окремих судів у кожній з постраждалих країн. Вона також підтвердила шанс повторного розгляду питання про створення трибуналу в Радбезі ООН після того, як буде оприлюднено офіційні результати розслідування причин катастрофи.

Раніше про створення трибуналу в обхід ООН уже заявляли Великобританія та Нідерланди

Нагадаємо, 20 липня Радбез ООН провів закриту зустріч, на якій обговорив створення міжнародного трибуналу для розслідування катастрофи малайзійського «Боїнга» на Донбасі.

Утім 29 липня Росія застосувала своє право вето і таким чином заблокувала створення міжнародного трибуналу

Малайзія наполягає на створенні міжнародного трибуналу для притягнення до відповідальності винних в авіакатастрофі літака Малайзійських авіаліній «Боїнг», який збили над Донеччиною.

Натомість президент Росії Володимир Путін проти створення міжнародного трибуналу для розслідування причин катастрофи.

Як писав «Вголос», слідчі Нідерландів повідомили, що мають фото і всі дані російських військових, які збили «Боїнг».

Авіалайнер рейсу MH17, що летів із Амстердама до Куала-Лумпура, було збито в небі над частиною Донецької області, яку захопили підтримувані Росією бойовики, 17 липня 2014 року. Загинули всі 298 людей, які були на борту.

ІА "Вголос": НОВИНИ