Лідер французьких правих запевнив, що не дозволить РФ поглинути Україну, але відмовиться від відправки французьких солдатів на український фронт, якщо стане прем'єром. Ліві теж виключили відправку сухопутних військ, назвавши такий крок «червоною лінією».

Про це повідомляє franceinfo..

У четвер, 27 червня, у Франції пройшли дебати перед парламентськими виборами.

Відповідаючи на питання про війну в Україні, глава тамтешньої праворадикальної націоналістичної партії «Національне об'єднання» Жордан Барделла запевнив, що не дозволить «російському імперіалізму поглинути таку союзну державу, як Україна».

Але водночас повторив, що відмовиться від відправки французьких військових на українську землю, якщо стане прем'єр-міністром після виборів.

«Моя позиція дуже проста щодо цього(...) Вона ніколи не змінювалася. Це підтримка України та уникнення ескалації з Росією, яка, нагадаю, є ядерною державою», — заявив він.

Також французькі праві, судячи з позиції їх лідера, проти допомоги Києву з постачанням ракетами великої дальності:

«Я виступаю проти надсилання ракет великої дальності, що поставило б нас у позицію співвойовників», — продовжив Джордан Барделла.

Що кажуть французькі ліві

Перший секретар коаліції лівих політичних партій і рухів «Народний фронт» Олів'є Фор також виключив відправку сухопутних військ,  що він назвав «червоною лінією»:

«Ця історія не тільки українців, це також і наша свобода (...) Ось чому ми повинні підтримувати українців», - сказав Фор. 

Прем’єр-міністр Габріель, який представляє Соціалістичну партію, а також соціал-ліберальний рух Renaissance, попередив про наслідки української поразки: «вибухне інфляція», «рахунки за енергоносії стануть ще більшими», «нова хвиля міграції».

«Коли ми боремося за Україну, ми боремося, щоб захистити наші цінності, а також наше повсякденне життя», — сказав Атталь.

ІА "Вголос": НОВИНИ