Січень вже став найгіршим місяцем щодо смертності в США від Covid-19 з початку пандемії.

Станом на вівторок, зафіксовано понад 79 000 смертей від коронавірусу, що перевищує попередній рекорд, встановлений у грудні, більш ніж на тисячу, згідно з даними Університету Джона Хопкінса.

Похмура віха стоїть на фоні зростаючого попиту державних чиновників на вакцину, щоб американці могли прищеплюватися швидше.

У вівторок координатор президента Джо Байдена з Covid-19 Джефф Зієнс заявив губернаторам, що розподіл коштів збільшиться приблизно на 16%, починаючи з наступного тижня.

Байден наполягав на 100 мільйонах щеплень за перші 100 днів свого президентства, але попереду ще довгий шлях до щеплень, він також закликав 100 днів носити маски.

«Жорстока правда полягає в тому, що нам знадобляться місяці, перш ніж ми зможемо зробити вакцинацію більшості американців. Місяці. У найближчі кілька місяців маски, а не вакцини, є найкращим захистом від Covid-19», – сказав Байден, закликаючи федеральний уряд купувати і розподіляти більше доз вакцин у Moderna та Pfizer.

За допомогою цих додаткових доз Байден розраховує, що буде вакциновано 300 мільйонів американців – майже все населення США – до кінця літа або початку осені.

Протягом року пандемії держави прагнуть швидко провести вакцинацію та спробувати повернутися до звичайного життя.

Директор Менського центру з контролю та профілактики захворювань доктор Нірав Шах заявив, що його «дуже заохочує» підхід нової адміністрації президента до щеплень, але держава все ще бореться з недостатньою кількістю вакцин.

Губернатор штату Колорадо Джаред Поліс заявив, що його розмови з адміністрацією Байдена викликали у нього почуття надії з приводу майбутнього розподілу вакцин, але «ми поки не можемо розраховувати на додаткові поставки».

Навіть якщо адміністрація виконає обіцяне збільшення асигнувань на 16%, цього буде недостатньо.

До побоювань додається поширення нових варіантів коронавірусу.

У вівторок губернатор штату Кентуккі Енді Бешир оголосив, що у штаті підтверджено два випадки «британського» штаму коронавірусу.

Окрім швидкого розповсюдження, у Великобританії зазначають, що існує «реалістична можливість», що новий варіант має вищий рівень смертності, ніж інші варіанти.

Нові штами коронавірусу ускладнили ситуацію в Каліфорнії, яка стала епіцентром пандемії в США.

Зі свого боку, генеральний директор Pfizer Альберт Бурла намагався заспокоїти побоювання щодо штамів, запевнивши, що вже створено основу для боротьби з ними.

Стратегії пом'якшення наслідків включають:

  • носіння масок
  • соціальне дистанціювання
  • обмеження часу в спільних відкритих приміщеннях.
У США в даний час люди старші 75 років та особи з певними захворюваннями можуть отримувати вакцини. 1 лютого – 70 років і старші та працівники шкіл матимуть право на вакцину.

Читайте більше новин України та світу на Вголосі:

ІА "Вголос": НОВИНИ