У вироку йдеться, що підприємець використовував підроблені документи про законність походження деревини, отримував дозвільні сертифікати на митниці й вивозив товар до Польщі.

Про це повідомляють місцеві медіа.

Як йдеться у справі, підприємець 9 березня 2024 року уклав контракт із польською компанією Garden Fences Marcin Sowa на постачання декоративних виробів та хмизу ліщини.

Після цього він придбав у місцевих мешканців 25 м³ стовбурів ліщини без товарно-супровідних документів. Підприємець не попередив про відсутність документів водія авто, який з підробленими сертифікатами перевіз товар через пункт пропуску «Шегині-Медика» 18 квітня. У вироку йдеться, що вартість деревини становить 252 тис. грн.

У травні 2024 року чоловік відправив до Польщі 12 м³ деревини, на яку також не було необхідних документів. Її вартість становить приблизно 148 тис. грн. Підприємця наприкінці травня викрили детективи Бюро економічної безпеки.

Суддя визнав бізнесмена винним у контрабанді лісоматеріалів і відмиванні грошей й оштрафував на 340 тис. грн з позбавленням права рік обіймати посади, що пов'язані з організаційно-розпорядчими чи адміністративно-господарськими функціями.

ІА "Вголос": НОВИНИ