Понад сім мільйонів гривень вдалося заробити учасницям шахрайської схеми на Одещині.
Мова про кошти, які держава виділяє родинам при народженні дитини, йдеться у сюжеті ТСН.
Аферу викрили під час перевірки у Біляєвському районі, де різко та у декілька разів збільшилася народжуваність. Правоохоронці виявили, що майже дві сотні новонароджених - віртуальні. І на усіх держава виділяла гроші.
«Розслідуванням встановлено документально, що у нас на теперішній час проходять 98 матерів, у яких було більш ніж 190 дітей», - розповіла прес-секретар прокуратури Одеської області Тетяна Ющенко.
В афері підозрюють трьох жінок, серед них працівниця банку та чиновниця управління соцзахисту населення.
Відомо, що організаторка купувала медичну довідку, що в породіллі нібито народилася дитина за межами пологового будинку. Тоді чиновниця соцзахисту вносила неіснуючу породіллю у базу виплат. А далі працівниця банку створювала фіктивні рахунки, отримувала на них гроші та переводила в готівку. Суму ділили на трьох.
Зловмисниці присвоювали соцвиплати протягом двох років. За цей час їм вдалося вкрасти понад сім мільйонів бюджетних коштів.
Після скандалу змінили керівництво і у відділенні банку, і в районному управлінні соцзахисту.
Нині трьом жінкам оголосили про підозру. Працівниці банку - посмертно: щойно поліція викрила шахрайську схему, жінка наклала на себе руки. Ще двох підозрюваних на два місяці відправили під домашній арешт. Якщо провину доведуть, їм загрожує від 7 до 12 років в'язниці.
У прокуратурі додають, що підозрюваних у цій справі незабаром побільшає, адже підробні довідки про народження дітей учасницям афери могли зробити лише в медичних установах.

ІА "Вголос": НОВИНИ