Правоохоронці 31 травня знайшли мертвою 12-річну Дарію Волошину, яка зникла чотири дні тому у Полтаві. На її тілі були ознаки насильницької смерті. У вчиненні злочину підозрюють 57-річного полтавця з кримінальним минулим. Чоловіка затримали.

Про це повідомила поліція Полтавщини.

Повідомлення про зникнення Дарії надійшло до поліції у ніч з 26 на 27 травня. Пошукова операція тривала понад чотири доби. Правоохоронці встановили, що дівчинку жорстоко вбив місцевий чоловік.

"Фігурант намагався знищити сліди цинічного злочину, щоб уникнути відповідальності. Він на власному автомобілі вивіз дитину за межі обласного центру, вбив та приховав тіло у лісосмузі. Однак, оперативникам та слідчим спільно з поліграфологом вдалося здобути докази його причетності до зникнення Дарії. На даний час проводиться комплекс необхідних слідчих дій та судових експертиз, необхідних для встановлення усіх обставин злочину", - йдеться у повідомленні.

 

За даним фактом, здійснюється досудове розслідування за двома статтями Кримінального кодексу України: п. 2 ч. 2 ст. 115 (Умисне вбивство малолітньої дитини) та ч. 4 ст. 152 КК України (Вчинення дій сексуального характеру щодо особи, яка не досягла чотирнадцяти років, незалежно від її добровільної згоди).

За скоєний злочин зловмиснику може загрожувати довічне позбавлення волі.

ІА "Вголос": НОВИНИ