На Дніпропетровщині у Кам'янському майже три роки тягнулася справа про вбивство матері власним сином.

Як пишуть місцеві ЗМІ, вирок обвинуваченому суд виніс лише тепер.

Згідно з матеріалами справи, ввечері 13 жовтня 2021 року пенсіонер перебував в квартирі своєї матері, де тимчасово проживав. На ґрунті неприязних відносин, які виникли у зв’язку з постійними сварками між літньою жінкою та її сином, останній вирішив її вбити. Підійшовши до ліжка, на якому знаходилась його матір, він поклав руку на її рот і частково на шию, та з силою почав натискати, позбавивши жінку можливості дихати. Згідно висновку судово-медичної експертизи, смерть потерпілої настала від механічної асфіксії.

28 жовтня 2021 року чоловікові було повідомлено про підозру у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 115 КК України (умисне вбивство), і обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Цікаво, що під час судового розгляду обвинувачений заявив клопотання про залучення до розгляду справи перекладача, оскільки він не розуміє державної мови. Це клопотання було задоволено.

18 квітня 2024 року Дніпровський районний суд визнав пенсіонера винним за ч. 1 ст. 115 Кримінального кодексу України та призначив йому покарання у вигляді позбавлення волі строком на 8 років, з зарахуванням в строк відбування покарання час його тримання під вартою з 28 жовтня 2021 року по день набрання вироком законної сили.

ІА "Вголос": НОВИНИ