У Польщі з технічного та юридичного поглядів розглядають питання щодо залучення систем ППО країни до збиття російських ракет поблизу кордонів країни, але жодних рішень з цього приводу не ухвалено.

Про це сказав речник МЗС Польщі Павел Вронський.

Під час обговорення заяви президента України Володимира Зеленського та очільника МЗС Дмитра Кулеби про можливість задіяння польської ППО до збиття російських ракет над територією України, він сказав, що це питання розглядається з юридичної та технічної точок зору, але жодних рішень в цій справі немає.

Він також зазначив, що українська сторона зверталася до Польщі з такою ініціативою і зазначив, що розмови з цього приводу в Польщі виникли після того, як російська ракета у березні цього року порушила повітряний простір країни, перебуваючи в ньому 39 секунд.

За його словами, розмови ведуться навколо того, чи польські засоби ППО могли б збивати такі ракети ще над територією України і якими могли б бути юридичні наслідки такого кроку.

Водночас речник МЗС Польщі підкреслив, що не йдеться про фізичне перенесення елементів польської системи ППО в Україну.

“Про це взагалі немає жодної дискусії в Польщі. Немає такої можливості, аби польська система ППО була поза кордонами країни”,- наголосив Вронський.

ІА "Вголос": НОВИНИ