Служба безпеки України затримали агентурну групу ФСБ, яка діяла в Одесі. До її складу входили три мешканки міста віком від 19 до 23 років.загрожує довічне ув’язнення.

Про це повідомила прееслужба СБУ.

Зазначається, що за вказівкою російської спецслужби вони готували масований ракетно-дроновий удар по військовій інфраструктурі обласного центру.

"Щоб встановити координати потенційних цілей, фігурантки обходили місто під виглядом дружніх прогулянок. У разі виявлення «потрібного» об’єкта, агентки фотографувались на його фоні, зокрема робили селфі з прив’язкою до місцевості", - йдеться у повідомленні.

Найбільше ворога цікавили локації військкоматів та медустанов, де проходять лікування українські захисники. Також фігурантки намагалися виявити бойові позиції підрозділів ППО та берегової охорони, які обороняють місто з повітря та морської акваторії.

Отримані відомості агентки месенджером відправляли своєму куратору з ФСБ.

СБУ задокументувала агентурну групу та затримала всіх трьох фігуранток, коли вони готували «звіт» до фсб. На підставі отриманих доказів слідчі Служби безпеки повідомили затриманим про підозру за ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена групою осіб в умовах воєнного стану).

Зловмисниці перебувають під вартою. Їм загрожує довічне ув’язнення.

ІА "Вголос": НОВИНИ