Про це свідчить заява Siemens.

 

 

 

З огляду на це концерн призупинив поставки турбін клієнтам, які підконтрольні російській владі.

Отож, Siemens виходить зі спільного російського підприємства «Интеравтоматика», яке, за інформацією Reuters, було одним з підрядників перевезення турбін до Криму. Тепер компанія запропонувала викупити турбіни назад та анулювати контракт.

Як уже писав «Вголос», 11 липня з'ясувалося, що Siemens подала позов проти компанії «Технопромекспорт» через постачання турбін до Криму. Раніше в компанії заявляли, що на півострів доставили щонайменше дві з чотирьох установок, які до цього були поставлені для реалізації проекту в Тамані. Також відповідачем за позовом є компанія «Сіменс Технології Газових Турбін».

Згодом з'явилася інформація, що у Санкт-Петербурзі ФСБ затримала гендиректора компанії «Силові машини» Романа Філіппова, якого, за попередніми даними, підозрюють у розголошенні державної таємниці. На його робочому місці і вдома відбулися обшуки, потім директора «Силових машин» допитали і відпустили під підписку про невиїзд.

Слідство зазначає, що Філіппов «ознайомив сторонніх осіб з документами, що містять секретні відомості».

Компанія «Силові машини» спільно з німецьким підприємством створила «Сіменс Технології Газових Турбін», де були вироблені газові турбіни SGT5-2000E, пише ТСН. Згодом ці турбіни були поставлені в окупований Крим компанією «Технопромекспорт», хоча санкції забороняють Siemens робити це. Учора з'явилася інформація про звільнення Філіппова.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ