Співорганізатор «Форуму російської опозиції» та колишній депутат державної думи рф Ілля Пономарьов розповів, що місцем проведення події обрали Львів через символізм та безпекові питання.

Про це повідомляє «Радіо Свобода».

«Львівський форум, бо, по-перше, це символічно, це красиво і саме щоб довести. Там є ще питання безпеки, бо це ж величезний захід, який був центром уваги. І, звичайно, що, боялися, адже може прилетіти. Якби це було б у Харкові, то майже з 100% імовірністю була б атака, а навіщо це? Підрозділи і так на фронті», – пояснив ексдепутат. 

Ілля Пономарьов також зазначив, що відповідні спецслужби були проінформовані про подію, адже іншим шляхом учасникам форуму, які мають російські паспорти, потрапити в Україну не вдалось би.  

Нагадаємо, 22-23 травня відбувся «Форум російської опозиції», де були присутні понад 40 осіб, зокрема, радник Офісу президента Михайло Подоляк, нардеп Олег Динда,представники легіону «Свобода Росії», «Російського добровольчого корпусу», «Сибірського батальйону» та представники так званої російської опозиції.

Начальник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов підтримав ідею проведення «Форуму російської опозиції».

ІА "Вголос": НОВИНИ