В Грузії назвали запланований візит президента Російської Федерації Володимира Путіна в анексовану Абхазію провокацією. Про це заявив міністр з питань примирення і громадянської рівності Грузії Кетеван Цихелашвілі, – пише РБК Україна із посиланням на «Грузія Online».

Так, Цихелашвілі заявив, що візит Путіна до окупованої Абхазії, який запланований на 8 серпня 2017 року, є «спробою фактичної анексії».

«Мають місце провокаційні дії. Цей візит, напевно, слід розглядати в цьому ранзі. Це вписується в загальну картину – це триваюча провокація. Це спроба фактичної анексії з боку Росії, тому наше завдання – нівелювати будь-яку провокацію. Наше завдання – зберегти мир, який життєво важливий для країни», – сказав він.

Як писав «Вголос», Президент Росії Володимир Путін 8 серпня навідається в окуповану Абхазію. У програмі короткого візиту — переговори з «президентом» невизнаної Абхазії Раулем Хаджимбою.

Візит Путіна припаде на дату початку військового конфлікту в Південній Осетії 2008 року: коли Росія втрутилася в конфлікт на боці південно-осетинських сепаратистів і ввела війська, в тому числі танкові бригади, на територію Грузії, бомбардувала грузинські міста, порти та військові об'єкти. Військові дії поширилися за межі Південної Осетії на інші міста Грузії й Абхазії. Тоді Росія визнала «незалежність» Абхазії і Південної Осетії.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ