Про це повідомив волонтер-зоозахисник Володимир Мішенчук під час прес-конференції сьогодні, інформує кореспондент «Вголосу».

Володимир Мішенчук розповів, що 21 квітня працівник підприємства привіз в ЛКП «Лев» пса, який жив у будиночку безхатченків і мав проблеми із пересуванням: через давній перелом хребта ходив тільки на передніх лапках. Попри проблеми з пересуванням, собака, за словами зоозахисника, була абсолютно здоровою: добре їла, була активною.

22 квітня працівник, який привіз собаку в ЛКП, хотів оформити опікунство над Крапелькою, однак з’ясувалося, що її приспали.

«Відповідно до всіх норм та правил, собаки, які потрапляють у ЛКП, повинні бути 5 днів у карантині для проведення різних маніпуляцій. На жаль, ці маніпуляції не вдалося провести з об’єктивних причин: у підприємства є рентген, але жоден працівник не має дозволу з ним працювати, немає спеціалістів, які проводять УЗД. Тобто з песиком не проводили жодних маніпуляцій, щоб встановити реальний діагноз», – сказав Володимир Мішенчук.

«Евтаназію можна проводити в основних двох випадках, окрім урегулювання чисельності, – коли тварина є небезпечною (ветеринар дає висновок, що тварина хвора чи агресивна) або важкохвора і мучиться. Однак Крапелька була здоровою і мала проблеми лише з руховим апаратом. Тож працівники ЛКП «Лев» фактично допустили вбивство: вони порушили правила лікарської етики та перебування тварин у підприємстві», – додав він.

За словами волонтера, у собаки, яку приспали в ЛКП, була господиня, яка через п’ять днів звернулася до директора Оксани Кошак із проханням віддати тіло. Остання на прохання власниці відреагувала агресивно і постійно вимагала викликати поліцію. Тіло собаки власниці згодом віддали, але воно було без голови.

Водночас голова ГО «Еко Zахист» Орест Залипський розповів, що після призначення нового директора в ЛКП «Лев» загострилася проблема ставлення до тварин. За словами зоозахисника, безпритульних собак після стерилізації відпускають на вулиці через п’ять днів після операції, притому, що, відповідно до правил, це може відбуватися не менше ніж через десять днів.

«Є факт, коли директор прямим текстом заявила, що собаки мають менше їсти та пити, щоб менше ходити в туалет і клітки були чисті. Це ненормально. Коти сидять у малесеньких переносках, в яких посудина з водою завжди перевернута, тому післяопераційні бинти мокрі, з лап та живота тече вода», – сказав Орест Залипський.

Як писав «Вголос», новим директором львівського комунального підприємства «Лев» нещодавно стала Оксана Кошак. Вона розпочала виконання своїх обов'язків 11 березня.

ІА "Вголос": НОВИНИ