Про це Іван Пазин сказав під час брифінгу сьогодні, повідомляє кореспондент «Вголосу».

«16 жовтня день народження в мого синочка, який загинув під Іловайськом. Ці вірші я читаю для нього, для його побратимів, які вже в небі і які вже на землі. Вірші, які я тут читаю, можливо, трохи історично-занудливі, бо це довгі вірші, але вони правдиві й колись за ними вивчатимуть історію утвердження української незалежності», – розповів рекордсмен.

Іван Пазин додав, що його син загинув біля Іловайська у віці 25 років.

Відповідаючи на запитання про те, як зміг запам’ятати стільки віршів, щоб вистачило на декламування протягом 12 годин, чоловік сказав: «Ті вірші не є фальшиві, вони – це я. Якщо я писав би надумані сюжети, то було б важче, а мої вірші перейшли через серце».

Керівник Національного реєстру рекордів України Лана Вєтрова зазначила, що це вже не перший рекорд Івана Пазина, адже у 2003 році він читав власну поезію 12 годин і 3 хвилини.

«Пан Іван не бере перерв, які він може брати після кожної години читання. Перші чотири години марафону були взагалі без перерви. Думаю, тематика марафону дає йому сили на такий складний рекорд, а це рекорд на витривалість, який є найскладнішим серед усіх. Те, що пан Іван відмовляється від відпочинку, дає нам віру, що він витримає понад 12 годин і ми зможемо оголосити новий рекорд», – сказала Лана Вєтрова.

Вона додала, що таким досягненням можуть пишатися українці і брати приклад з Івана Пазина.

«Номінація рекорду звучить так: «Найтриваліший поетичний марафон авторської поезії. Все декламування – лише напам’ять. Ба більше, якщо претендент забуває слова, йому дають 30 секунд на те, щоб згадати. Якщо за півхвилини слова не згадано, рекорд зупиняється. Однак поезія пана Івана ллється із серця і в мене немає сумнівів, що всі слова буде згадано», – сказала реєстратор рекордів.

Як писав «Вголос», сьогодні, 12 жовтня, у Львівському палаці мистецтв стартував поетичний марафон довготривалого безперервного читання напам’ять авторської поезії «Для слави рідної землі!», приурочений Дню захисника України в рамках соціального мегапроекту «Мій тато захищає Україну!».

ІА "Вголос": НОВИНИ