Про це активіст розказав сьогодні, 20 березня, під час висвітлення результатів моніторингу ставлення місцевого населення та ЗМІ до вимушених переселенців.

«Ми вирішили взятися за цей проект через те, що у Львові бракує дитячих садків, і молоді сім’ї змушені заздалегідь ставати в електронну чергу, щоб влаштувати дитину в садочок. Водночас у місті проживають понад 10 тисяч переселенців, яким держава гарантує право на влаштування дітей у садочки без черги, що викликає загальне напруження», – зазначив Алім Алієв.

Він також сказав, що родини з дітьми, які переїхали до Львова з Криму або Сходу, почуваються ніяково, адже їхніх дітей беруть у дошкільні заклади без черги, тоді як сім’ї з львівською пропискою чекають роками.

«Ми розуміємо, що є закон України, який гарантує переселенцям право на соціальну адаптацію, але водночас не хочемо бути тягарем для міста. Унаслідок цього звернулися до чиновників міської ради, яким запропонували свою допомогу з ремонту одного чи двох приміщень і переобладнання їх у дитячі садки», – пояснив кримчанин.

Представники «Крим SOS» розуміють, що для втілення в життя проекту потрібні кошти. Задля цього активісти звернулися до міжнародних організацій, які вже зголосилися допомогти.

«Для нас важливо, щоб це був прозорий проект, про який знатимуть львів’яни», – підкреслив Алім Алієв і додав, що в майбутньому до відремонтованих садочків ходитимуть діти і з львівських родин, і з числа вимушених переселенців.

Як писав «Вголос», українські журналісти однобоко і неохоче пишуть про переселенців, виставляючи їх у своїх матеріалах дармоїдами, злочинцями.

ІА "Вголос": НОВИНИ