Виконком Львівської міської ради вирішив встановити на вулиці Пластовій екохаб.

Відповідне рішення оприлюднене на сайті Львівської міської ради.

Так, згідно з цим рішенням, «Львівводоканал» має право замовити проектування, виготовлення та встановлення тимчасової споруди терміном на 10 років. Проте, що конкретно криється за гарним словом «екохаб» та яке його призначення, нам не вдалося дізнатися.

Громадська активістка, мешканка мікрорайону Кривчиці Мар’яна Куць про таку ініціативу міських чиновників дізналася від нас.

«Я доходжу висновку, що очисні споруди міській владі не потрібні. Може вони там ще парк розваг зроблять»? – так прокоментувала активістка рішення виконкому.

За її словами, «Львівводоканал» повинен був ще у 2018 році розробити проект для інфраструктурного оснащення мікрорайону Кривчиць. Адже попри те, що зараз 2021 рік і Львів позиціонує себе як європейське місто, цей мікрорайон (і не тільки цей) досі не каналізований. Окрім того, сюди стікаються каналізаційні води Львова і тут розташовані очисні споруди «Львівводоканалу».  На цій же території місто уже кілька років має намір побудувати сміттєпереробний завод. Проте мешканці протестують проти такого рішення влади.

Довідково. Екохаб існує у Харкові як ініціатива Zero Waste, куди мешканці можуть приносити різні вживані речі - одяг, взуття, інструменти, посуд, меблі. І в цьому ж екохабі можна взяти до десяти речей безкоштовно (якщо їх віддають безкоштовно)  або ж купити за нижчими цінами (якщо річ має встановлену вартість). У Львові такою ініціативою аже займається «Оселя», чиї контейнери, куди можна принести речі, розташовані у місті.

Окрім того, у харківському екохабі приймають відходи на переробку.

ІА "Вголос": НОВИНИ