Окрім того, кожен із 10 екземплярів має аудіоверсію, озвучкою яких займалися українські письменники, актори та співаки.

Про це кореспондентові «Вголосу» повідомила Оксана Потимко, автор проекту та керівник Ресурсного центру Львівської політехніки.

«Ми сьогодні з великою честю презентуємо проект, який називається «Читаємо на рівних. Бібліотека для всіх». Ми ініціювали його з огляду на те, що загалом Ресурсний центр Львівської політехніки та Українська спілка інвалідів займаються інклюзією у різних проявах: освіта незрячих дітей, культура, література тощо. До того ж, на території міста і області є лише одна спеціалізована бібліотека для дітей з особливими потребами. Вона працює не щодня, тому не кожен може дозолити собі нею користуватися».

Також автор проекту розповіла, які книги надрукували, хто займався їхньою озвучкою, та який сюрприз підготувала команда проекту.

«Ми отримали шалене задоволення, коли готували ці книги. У ході процесу подумали, що буде набагато краще, якщо вони матимуть ще й озвучену версію. До цієї роботи ми запросили авторів, які радо зголосилися допомогти. Згодом з’явилася нова ідея – створити інклюзивні команди у складі незрячих дітей і відомих львівських артистів. Так ми почали співпрацювати із співачкою Оксаною Мухою та солістом «Пікардійської терції» Славком Нудиком . Зараз є готові 10 книг, серед яких «Кобзар» Шевченка та твори Франка. Також, у ході реалізації, ми вирішили зробити сюрприз для дітей – випустили мультик із аудіодискрипцією. Він називається «Історія одного поросятка».

Окрім того, Оксана Потимко зазначила, що на реалізацію проекту витратили 64 тисячі гривень. Відтепер книги, написані рельєфно-крапковим шрифтом, можна буде знайти у всіх дитячих бібліотеках міста.

 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ