У застосунку «Резерв+» відтепер відображається актуальний статус бронювання для 340 000 громадян.

Про це повідомила заступниця міністра оборони Катерина Черногоренко.

Щоб оновити документ, треба натиснути на три крапки праворуч від документа в застосунку, вибрати «оновити документ» і після цього ви побачите свій актуальний статус.

Якщо ваше бронювання було лише на папері, статус «заброньовано» з'явиться в застосунку. Якщо ваша бронь досі триває, але в застосунку цього не було — новий термін має відобразитись у «Резерв+».

У Міноборони зазначають, що тепер, щоб бронювання відобразилось в електронному документі, не потрібно йти до ТЦК, телефонувати кудись чи займати чергу о 5 годині ранку.

«Чому цього не було раніше? На жаль, відсоток людського фактора в помилках ТЦК щодо внесення інформації про громадян до реєстру Оберіг залишається високим. Не завжди ТЦК вносять інформацію щодо броні до реєстру. Інколи це забирає тижні, а то й місяці. Цифрова команда Міністерства зробила неможливе можливим. Ми цифровізували паперові бронювання. Взяли накази про бронювання у Мінекономіки та занесли 340 000 записів до реєстру Оберіг», — написала Черногоренко.

Вона додала, що частину наказів про бронювання ще не вдалося оцифрувати через відсутність інформації, яка ідентифікує конкретну особу. Проте у міністерстві працюють над алгоритмом, щоб усі заброньовані громадяни могли отримати актуальний статус у застосунку.

ІА "Вголос": НОВИНИ