Українські захисники відновили раніше втрачені позиції на Покровському напрямку. Однак фіксуються просування російських окупантів на Сіверському напрямку, біля Часового Яру та Донецька.

Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

"Українські сили нещодавно відновили втрачені позиції на південний схід від Покровська на тлі триваючих тактичних успіхів Росії в цьому районі", - йдеться у повідомленні.

Кадри з геолокацією, які були опубліковані в понеділок, 2 вересня, свідчать про те, що українські воїни "відновили позиції на південному заході Новогродівки (південно-східніше Покровська).

Російські загарбники нещодавно просунулися на Сіверському напрямку. Геолокаційні кадри, опубліковані 2 вересня, показують, що війська РФ просунулися в полі на північ від Білогорівки.

Російський «воєнкор» стверджував, що війська РФ просунулися вздовж залізничної колії поблизу Виїмки та в межах південної частини Переїзного, але в ISW не знайшли візуального підтвердження.

Російські загарбники також продовжували атаки поблизу Верхньокам’янського та Роздолівки 1 і 2 вересня.

Війська РФ нещодавно просунулися поблизу Часового Яру. Геолокаційні кадри, опубліковані 1 і 2 вересня, показують, що окупанти незначно просунулися в межах Жовтневого мікрорайону та в східній частині Калинівці.

Російський блогер стверджував, що війська РФ також просунулися на північно-східній околиці Калинівки, але в ISW не знайшли підтвердження.

Війська РФ також продовжували атаки біля Майського, Маркового, Кліщіївки та Андріївки 1 і 2 вересня.

Російські «воєнкори» стверджували, що путінські війська просунулися на південно-східну околицю Торецька, хоча в ISW не спостерігали візуального підтвердження цих тверджень.

Бої тривали під Торецьком, біля Нелипівки, Романівки та Щербинівки 1 і 2 вересня.

Глава Міноборони РФ Андрій Бєлоусов розповідав про захоплення Північного (на схід від Торецька), проте експерти ISW продовжують оцінювати, що війська РФ ще не просунулися до північно-східної частини Північного.

ІА "Вголос": НОВИНИ