Про українську інтелігенцію у постатях поговорили у форматі благодійної лекції, яку провели на студії телеканалу NTA. Її авторка - ведуча телеканалу Марʼяна Гірняк.

Слухачі мали нагоду почути також відповіді на складні питання української історії, одне з них - мовне. Адже попри велику війну і вічне протистояння з росіянами, чимало українців і досі говорять мовою окупанта.

Такі заходи допомагають згадати та осмислити історію українського народу, оскільки це є частиною нашого минулого, тож тільки від нас залежить, яким буде наше майбутнє. У цьому переконана головна редакторка телеканалу NТА Наталія Струк

Мені здається. що це наше завдання знати те, що було в нашій історії, це дає можливість нам бути сильнішими в тій війні, яку ми ведемо з РФ. Як би далі події не розгорталися, поки росія буде існувати, вони будуть намагатися знищити українців, - каже Наталія Струк.

Щоб дізнатися більше про історію України, побачити та відчути, як жила інтелігенція, прийшли чимало людей. Захід для багатьох став поштовхом для вивчення свого коріння, предків та унікальності українського народу. 

Лекцію присвятили львів’янці  Ірині цибух, парамедикині батальйону «Госпітальєри», яка загинула під час ротації на Харківському напрямку місяць тому. Посмертно Ірину Цибух нагородили орденом «За мужність». Кошти, які зібрали під час заходу, передадуть Благодійному Фонду «Госпітальєри». 

ІА "Вголос": НОВИНИ