Про це він заявив сьогодні під час прес-конференції, передає кореспондент «Вголосу».

«Якщо говорити про Крим, то зараз ми маємо ситуацію з дітьми, які приїздять з окупованої території з російськими атестатами про середню освіту та дипломами бакалаврів. Буквально днями до нас звернувся хлопець, який навчався в Криму, де отримав диплом бакалавра російського зразка, хоча два з половиною роки вчився за українською програмою. Тепер, аби отримати український диплом, йому необхідно знову вчитися півтора роки в університеті. Звісно, ми проти того, аби освітяни одразу міняли молодим людям українські дипломи, бо у такий спосіб ми визнаємо анексію Криму. Тому говоримо про механізм, коли студенти здаватимуть комплексні тести, що підтвердять їхню кваліфікацію», – пояснив Алім Алієв.

Своєю чергою радник міністра соціальної політики України з питань внутрішньо переміщених осіб Оксана Яковець запевнила, що нині у разі переводу студента з одного вишу до іншого треба просто скласти дисципліни, яких бракує.

«Студент пише заяву на ідентичну спеціальність до ректорату обраного вишу, додає залікову книжку і складає той мінімум, який треба. За результатами екзаменів дитину зараховують до навчального закладу. Принаймні такий механізм діяв до сьогодні», – зазначила Оксана Яковець.

Вона також додала, що цього року майже 200 переселенців стали першокурсниками вишів Львівщини. Під час складання іспитів вони не мали жодних переваг і преференцій.

Як писав «Вголос», на Львівщині близько 4 тисяч переселенців не мають постійної роботи.

ІА "Вголос": НОВИНИ