Справа в тому, що іменита спортсменка народилася 5 січня 31 рік тому у Львові.

В дитинстві Яна взялась підкорювати гірськолижний спорт, але через травму була змушена припинити заняття. Одужавши, дівчина перекваліфікувалась у фехтувальниці. В цьому виді спорту Яна Шем’якіна добилася величезного успіху, ставши у 2012-му році чемпіонкою Олімпійських ігор.

Для Яни Шем’якіної День народження не є улюбленим святом. Чому? Читайте про це в ексклюзивному інтерв’ю «Вголосу» із фехтувальницею.

День народження не є моїм найулюбленішим святом. В цей день мені трішки сумно, – зізналася спортсменка. – Чим старшою стаєш, тим більше усвідомлюєш, як швидко минає життя.

У вашому віці не зарано про це думати?

Зарано чи ні, я не знаю, думки самі виникають. Здавалося б зовсім недавно я вважалася молодою та перспективною спортсменкою. Зараз я уже досвідчена фехтувальниця. Час йде, усе змінюється і ми не вічні. Можливо, зараз я трошки згущую фарби (сміється). Не хочу, щоби ви подумали, що я ненавиджу свій День народження чи недолюблюю. Звісно, як і кожній людині, мені до вподоби це особисте свято. Але крім радості, цей день спонукає задуматися над швидкоплинністю життя.

Який найбільш несподіваний подарунок вам доводилося отримувати на День народження?

Одразу так важко і пригадати… (після паузи). Один із найнесподіваніших подарунків – це автомобіль від мого чоловіка. Але це було не на День народження. Взагалі, подарунки частіше потрібно робити для людей, яких ти любиш. Не варто очікувати Дня народження чи іншої нагоди. Робіть подарунки своїм коханим чи любимим якомога частіше.

Ви народилися в переддень Святвечора. Це якось позначається на святкуванні Дня народження?

Так, ми поєднуємо святкування мого Дня народження зі святкуванням Різдва. Взагалі, початок січня дуже насичений великими святами і це мені до вподоби. Це класно народитися на початку Нового року.

Постійно вдається відсвяткувати удома чи інколи доводиться в цей час бути на зборах чи турнірах?

В цей період у нас канікули. Змагань не маємо, тому на початку року ми відпочиваємо. Святкую, зазвичай, або в колі сім’ї, або за кордоном.

Наостанок, що побажаєте читачам «Вголосу» у 2017 році?

Займайтеся спортом, будьте здорові і нехай збуваються усі ваші мрії.

Олег Петренко, «Вголос»       

 

ІА "Вголос": НОВИНИ