Детективи Територіального управління БЕБ у Львівській області викрили організовану злочинну групу, яка збувала підроблену іноземну валюту.

Про це інформує Бюро економічної безпеки України.

Досудове розслідування встановило, що до складу групи входили 5 осіб. Ще 2 людей організатори залучали періодично.

Підозрювані купували підроблені долари США, а потім обмінювали їх на гривні в пунктах обміну валют. Також фальшивою валютою розрахувалися за вживану техніку.

Детективи задокументували 6 епізодів злочинної діяльності. Загалом фальшивомонетники збули 6 600 підроблених доларів США та намагались збути ще 3 300 доларів.

Співробітники БЕБ провели 14 обшуків та вилучили 5 автомобілів, мобільні телефони, комп’ютерну техніку, флешносії інформації, військово-облікові документи на різних людей, понад 230 тис. грн готівкою в еквіваленті та 20 500 доларів США з ознаками підробки.

Детективи Теруправління БЕБ у Львівській області повідомили про підозру 7 фігурантам кримінального провадження у вчиненні злочинів передбачених ч. 2 ст. 15, ч. 2 ст. 199, ч. 2 ст. 199, ч. 2 ст. 15, ч. 3 ст. 199 Кримінального кодексу України. 

Наразі членів групи затримали та обрали їм запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави 10 млн грн, а також у вигляді домашнього арешту у нічну пору доби.

Досудове розслідування триває. 

ІА "Вголос": НОВИНИ