Вчора, у неділю, 6 червня, у Львівському національному академічному театрі опери та балету імені Соломії Крушельницької відбувся концерт гурту «Океану Ельзи». Про це повідомляє кореспондент «Вголосу».

У новому проєкті, що має назву «Оранжерея» - клавішник ОЕ Мілош Єліч і бас-гитарист ОЕ Денис Дудко зіграли на акустичних гітарах, барабанщик Денис Глінін — на акустичних ударних інструментах і перкусії, а Святослав Вакарчук — на мелотроні. 

Також на сцену запросили українського джазового музиканта і трубача Денніса Аду.

А для підкреслення ніжності весни Вакарчук додав жіночого вокалу до «Оранжереї» в особі переможниці шостого «Голосу країни» Віталіни Мусієнко.

До програми концертів «Оранжереї» увійшли кілька нових пісень, які Святослав написав до майбутнього альбому ОЕ. А також «домашні» версії відомих та драйвових пісень Океану Ельзи.

Пандемія зробила культурне життя обмеженим, тому через локдаун, на жаль, концерти доводилося переносити. А з сольного альбому «Оранжерея» вирішили організувати два менші концерти у Львові. Проте така пауза дала можливість гурту працювати в студії.Сценографією, оздобленням сцени зайнялася дочка Вакарчука - Діана, яка працює артдиректором. Вона зробила декорацію весняної сцени та внесла свої ідеї щодо світла у залі.

Чому «Оранжерея» ?

Зима цього року повільніше покидала Україну. «Уявіть - взимку захотілося тепла, тропічного клімату, а довкола холодно і сніг... і тут ви заходите в теплу оранжерею», - мрійливо каже Святослав.Український співак презентував новий авторський проєкт «Оранжерея», який присвятив батькові, якого не стало рік тому.Музикант поділився, що 6 березня був день народження Івана Вакарчука. Тому саме в цей день він випустив альбом і присвятив його татусеві. Батько Святослава помер у квітні 2020 року.

«Що дає мені поштовх? Люди часто задають питання щодо хімії та фізики, кохання. Але ви не можете відповісти на питання «як ти закохалась в цю людину?» У мене є кохання до нот, гармонії та образу, який захоплює. А натхнення може прийти по-різному. Тому пісні я творив і в літаку, і в парку, і записував або запам’ятовував», - роздумує лідер гурту «Океан Ельзи».

Зараз Святослав Вакарчук готує нову ексклюзивну пісню, яку хоче присвятити чарівному та рідному місту Львову.

Під час концерту Вакарчук «скинув стіну», перелетівши через оркестрову яму і потрапив до глядачів, які одразу організували співаку фотосесію.

Фото автора.

Читайте також...

ІА "Вголос": НОВИНИ