Про це повідомляє відділ інформаційної політики Львівської обласної прокуратури.
 
За даними слідства, жінка пообіцяла переправити військовозобов’язаного мешканця Львівщини через державний кордон України та надати йому військово-облікові документи про непридатність до військової служби за станом здоров’я. Ця послуга коштувала 1000 доларів США. 
 
Правоохоронці затримали фігурантку в порядку ст. 208 КПК України.
 
Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваній запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.
 
Як уточнили у департаменті стратегічних розслідувань Національної поліції України, 21 червня жінку затримали оперативники управління стратегічних розслідувань у Львівській області та слідчі обласної поліції під час отримання 500 доларів США «авансу». Ще стільки ж отримала б після успішного перетину чоловіком кордону. Для цього організаторка «схеми» повинна була надати йому фіктивні документи про непридатність до військової служби.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду. 
 
Нагадаємо також, як повідомляв «Вголос», у Львові на реконструкції собору Святого Юра недобросовісний підрядник збагатився на два мільйони гривень.   

ІА "Вголос": НОВИНИ