Понад два мільйони гривень поклав собі до кишені директор одного з львівських підприємств, який проводив реконструкцію собору Святого Юра у Львові.

Про це повідомляє відділ інформаційної політики Львівської обласної прокуратури.
 
За даними слідства, між Управлінням капітального будівництва Львівської облдержадміністрації та очолюваним підозрюваним товариством було укладено договір на впорядкування території обходу навколо Собору Святого Юра комплексу пам`ятки архітектури національного значення XVII ст. 
 
Фігурант використав службове становище для заволодіння грошовими коштами у вигляді частини вартості послуг за роботи, які  не виконувались, проте їх виконання передбачено проектно-кошторисною документацією до договору, а також за використані матеріали, які непередбачені локальним кошторисом. 
 
Він склав службові документи, які містять недостовірні відомості, завищивши об’єми та вартість виконаних будівельних робіт під час виконання підприємством будівельних робіт та використання будівельних матеріалів по об’єкту. 
 
Внаслідок таких дій бюджету завдано понад 2 млн грн збитків.
 
За рішенням суду підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді застави та накладено арешт на його майно.
 
Як зазначає поліція Львівщини, слідчі повідомили директору фірми-підрядника про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.5 ст.191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України та ч.1 ст.366 (Службове підроблення) Кримінального кодексу України. Максимальне покарання, ща загрожує підозрюваному - позбавлення волі на строк до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.
 
За даними Львівської обласної державної адміністрації, роботи з реконструкції здійснювало ТОВ «Підприємство »Турист". Власником ТОВ «Підприємство «Турист» є Володимир Смалюх.
 
Нагадаємо, як повідомляв «Вголос»,  у Львові чоловік впав з будівельного риштування. 
 

ІА "Вголос": НОВИНИ