У Гарнізонному храмі Святих апостолів Петра і Павла у Львові відбулося прощання з загиблим зятем Ірини Фаріон, українським воїном Василем Особою.

Василя Особу – старшого солдата 4 батальйону «Сила Свободи» Бригади НГУ «Рубіж», мінометника, націоналіста та учасника Революції Гідності поховають на Марсовому полі.

Василь Особа народився 24 травня 1989 року у місті Добромиль Львівської області.

Після закінчення Добромильської загальноосвітньої школи із 2007 року навчався у Техніко-економічному фаховому коледжі Національного університету «Львівська політехніка» за спеціальністю «Будівництво та цивільна інженерія». Згодом продовжив навчання в НУ «Львівська політехніка». Працював приватним підприємцем на будівництві. Із 2009 року долучився до ВО «Свобода». Був безпосереднім учасником Революції Гідности 2013-2014 років у Києві. Уже із січня 2022 розпочав військову підготовку і обговорював готовність формування руху опору проти росії. Боронив суверенітет та територіальну цілісність Батьківщини у лавах 4-ї бригади оперативного призначення імені Героя України сержанта Сергія Михальчука Національної гвардії України.

Загинув 6 жовтня 2024 у бою із загарбником на Сіверському напрямку. Йому назавжди 35. У Василя Особи залишилися  дружина та двоє маленьких дітей.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ