Запис засідання колегії доступний на офіційному Youtube-каналі Львівської міськради (з 14.30).

 

 

Голова фракції «Варта» Юрій Мартинюк нагадав міському голові про те, що на попередній сесії ЛМР була включена в порядок денний ухвала про звіт керівника управління транспорту Ореста Олеськіва. Однак в підсумку її так і розглянули. 

"Дивіться, по законодавству звітує міський голова. Я можу звітувати кожне пленарне засідання. Чиновники звітують виконкому. Я звітую за всіх. Якщо ми вносимо практику, що ми вносимо звіти чиновників на сесію, то гріш нам ціна", - заявив міський голова. 
На зауваження депутатів про те, що до керівника управління транспорту є питання, Андрій Садовий заявив наступне: 

"Тоді мене питайте. Я їх призначаю на роботу. Я звітуватиму кожного засідання, немає питання", - говорить мер. 



На зауваження присутніх про те, що не так давно перед депутатським корпусом звітував бізнес-омбудсмен Сергій Кіраль, Андрій Садовий наголосив, що це була одинична практика. Про цей звіт він домовився з керівниками депутатських фракцій під час створення посади бізнес-омбудсмена.

"В усіх інших випадках за роботу виконавчих органів влади звітує міський голова, крапка. Проінформувати депутатів - так, але звітувати має право тільки міський голова", - закцентував він. 

На зауваження, що таким чином керівник управління транспорту порушує ухвалу міської ради, міський голова заявив наступне:

"Міський голова забороняє керівнику управління звітувати, що має робити керівник управління. Я його звільняю з роботи і я призначаю" - підсумував Андрій Садовий. 

Звітуватиме сам 
 
Сьогодні, 25 листопада, на пленарному засіданні Львівської міськради керівник транспортної комісії Ігор Зінкевич звернувся до міського голови стосовно питання звіту керівника управління транспорту. Адже транспортна сфера залишається однією з найбільш проблемних у Львові. 
 
"Я досі не розумію основи ціноутворення. Досі не розумію звідки взялось 60 поїздок пільгових, адже виходить, що ми порушуємо закон України. Є питання щодо маршрутів, які економічно невигідні. На сьогодні ми не готові до 13 січня 2022 року - ведення е-квитка" - говорить Зінкевич.
 
За словами очільника транспортної комісії, наразі до впровадження е-квитка місто не готове. Не зрозумілі фінансові обрахунки, невідомо, скільки треба коштів для роботи системи, а також, якою буде нова схема маршрутів. Крім того, депутат запросив міського голову на засідання транспортної комісії, яке відбудеться у понеділок. 

"З вашого дозволу я також запрошу з собою керівника департаменту та управління - пана Забарила та Новікова" - заявив Андрій Садовий. 

Нагадаємо, як повідомляв «Вголос», для того, аби у Львові запрацював електронний квиток, у бюджеті міста бракує ще одного млрд гривень. Також одна поїздка у громадському транспорті Львова після впровадження Е-квитка коштуватиме 15 гривень.  

 

 
 
 
 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ