За словами військового посадовця, частину обладнання американська армія вивезла, повідомляє Радіо Свобода.

Маккензі нагадав про ракетний обстріл аеропорту Кабула, який стався напередодні – по летовищу випустили п’ять ракет. За його словами, ракети змогли перехопити американські протиракетні системи, які працювали «до останньої хвилини».

«Це складна процедура – складна та витратна за часом – зламати такі системи. Тому ми демілітаризували ці системи так, щоб їх ніколи не змогли використати знову. І… ми відчували, що важливіше захистити війська, ніж повернути ці системи назад», – розповів він.

За словами Маккензі, військові позбавили військового призначення до 70 бронемашин із посиленим протимінним захистом, а також 27 військових джипів, якими «вже ніколи не кермуватимуть». Крім того, додав він, у аеропорту Гаміда Карзая в Кабулі залишилися стояти загалом 73 американських літаків.

«Ці повітряні судна ніколи більше не літатимуть після нашого виходу. Ними ніколи ніхто не зможе управляти. Більшість із них і до цього не надавалися до місій, але на них вже точно не можна буде більше літати», – сказав генерал.

До цього син експрезидента США Дональд Трамп-молодший написав у Twitter, що США залишають в Афганістані озброєння і військове обладнання на $85 млрд.

Сполучені Штати 31 серпня завершили виведення своїх військ із Афганістану, таким чином поклавши край своїй присутності в цій країні, яка тривала 20 років.

ІА "Вголос": НОВИНИ