США завершили евакуацію своїх військ з Афганістану. Останній літак ВПС США з бортовим номером MOOSE94 вилетів з аеропорту Кабулу з американськими військовими на борту.

Про це на брифінгу для ЗМІ заявив представник Міністерства Оборони США Джон Кірбі. Трансляцію брифінгу було опубліковано в офіційному акаунті відомства у Twitter.

 Федеральне управління цивільної авіації повідомляє на своєму сайті про те, що аеропорт столиці Афганістану більше не перебуває під контролем американських військ. 

На брифінгу Джон Кірбі наголосив, що США дотримались кінцевого терміну виведення військ, яким згідно з розпорядженням президента Джо Байдена було встановлено 31 серпня. За словами речника Пентагону, таким чином 20-річна кампанія США в Афганістані завершилась, і в країні більше не перебуває жодного американського солдата. 

Водночас в мережі з'явились кадри, на яких бойовики угруповання Талібан беруть під свій контроль територію аеропорту. 

 « target=»_blank« rel=»noopener">

Нагадаємо, під час евакуації цивільного населення з Афганістану відзначались бійці українського спецназу, яким вдалось вивезти з Кабулу групу перекладачів. Вони співпрацювали з урядом Канади й таким чином могли стати потенційними мішенями для бойовиків руху Талібан. 

ІА "Вголос": НОВИНИ