Про це вона заявила в інтерв’ю агентству dpa, текст якого розміщено на сайті МЗС.

Кореспондент поцікавився, чи можливі, на думку Бербок поставки Україні оборонної зброї.

«Як країни G7, а також як Європейський Союз, ми чітко дали зрозуміти, що подальша військова ескалація на кордоні України і, перш за все, порушення міжнародного права та порушення суверенітету України призведе до масових політичних та економічних наслідків для Росії. Якщо ми поєднаємо наші курси, це буде довгий список. Але зараз стоїть завдання не допустити подальшої ескалації. Це можна зробити лише дипломатичним шляхом – у Нормандському форматі, а також у рамках Ради НАТО-Росія, а також у рамках ОБСЄ», - відповіла вона.

На уточнююче запитання чи це відмова від будь-яких поставок зброї в Україну, Бербок заявила, що «подальша військова ескалація не принесе додаткової безпеки Україні».

Тобто фактично міністр ухилилася від відповіді на запитання щодо ставлення Німеччини до можливих поставок оборонної зброї Україні.

Бербок також підтвердила плани найближчим часом зустрітися з російським міністром Сергієм Лавровим, зазначивши, що в нинішній, дуже напруженій ситуації, для неї важливо бути в тісному контакті з російською стороною.

Нагадаємо, міністр оборони України Олексій Резніков повідомив, що Німеччина передасть повітряним силам Збройних сил України мобільний польовий госпіталь Role-2.

Також ми писали, що міністр закордонних справ Британії Ліз Трасс наголосила, що за потенційне нове вторгнення РФ в Україну Британія готова запровадити жорсткі санкції, а також – що у Лондоні не сприймають спроби Кремля звинуватити в напрузі саму Україну або НАТО.

ІА "Вголос": НОВИНИ