Міністр закордонних справ Британії Ліз Трасс наголосила, що за потенційне нове вторгнення РФ в Україну Британія готова запровадити жорсткі санкції, а також – що у Лондоні не сприймають спроби Кремля звинуватити в напрузі саму Україну або НАТО.

Про це повідомляє «Європейська правда».

«Велика Британія та інші члени НАТО чітко заявили, що будь-яке подальше військове вторгнення в Україну буде надзвичайною стратегічною помилкою. Ми потужно відреагуємо на будь-який подібний крок, зокрема запровадивши скоординовані санкції, щоб завдати серйозної шкоди інтересам та економіці Росії. Ми уважно слідкуємо за зусиллями Росії створити привід для конфлікту, поклавши на Україну чи НАТО брехливі звинувачення у провокаціях, що не мають нічого спільного з реальністю», – наголошує Ліз Трасс.

Вона зауважила, що Україна в цій напруженій ситуації демонструє похвальну стриманість, а НАТО за своєю суттю є оборонним альянсом. 

«Ми чітко заявляли і заявляємо, що не маємо на меті загрожувати чи оточувати Росію. Прем'єр-міністр та я однозначні щодо цього», – підкреслила міністр.

Як писав «Вголос», лідери Великобританії, Сполучених Штатів, Франції, Німеччини та Італії обговорили в понеділок у телефонній розмові агресію проти України. Вони закликали Росію знизити рівень напруженості.

Як відомо, нові переговори між США і Росією, на яких обговорять Україну, плануються на 10 січня 2022 року.

У Білому домі наголошують, що будуть дотримуватися принципу «нічого про наших союзників і партнерів без наших союзників і партнерів, включаючи Україну». 

ІА "Вголос": НОВИНИ