Для цієї консервації краще вибрати рівненькі і не сильно великі огірочки. Якщо ж огірки більші – не біда, їх можна дрібніше нарізати. А ось перестиглі – потрібно буде очистити від шкірки і насіння.
Перед приготуванням огірки потрібно замочити в холодній воді на дві-три години, щоб огірочок залишався хрустким.
Інгредієнти:
- 3 кг огірків
- 0,5 кг моркви
- 2-3 головки часнику
- 2,5 ст. л. солі
- 200 г цукру
- 200 мл оцту
- 200 мл олії
- 1 пачка приправи для корейської моркви
Спосіб приготування:
- Огірки нарізати кружальцями або брусочками.
- Моркву натерти на тертці для корейської моркви.
- Часник пропустити через прес.
- Додати спеції. Все перемішати і залишити маринуватись мінімум на 2 год.
- Наповнити банки і стерилізувати 10-15 хвилин з моменту закипання.
- Вихід – 8 банок по 0,5 л.
Приготуйте також на зиму оригінальну ікру з огірків
ІА "Вголос": НОВИНИ