Цьогоріч літо багате на огірки. Тому, якщо у вас вже закінчуються ідеї, а у вашого записника рецепти, пропонуємо приготувати незвичайну ікру з огірків. Чудовий додаток до будь-якого гарніру або основної страви.
Рецепт відмінно підходить для огірків, що переросли або залежалися. А взимку, коли відкриєте баночку, здивуєтеся, наскільки це смачно!
Інгредієнти:
- огірки – 1 кг
- цибуля – 300
- солодкий перець – 300 г
- морква – 300 г
- помідори – 300 г
- часник – 1 головка
- томатна паста – 2 ст. л.
- сіль – 1 ст. л.
- цукор – 1,5 ст. л.
- оцет 9% – 2 ст. л.
Спосіб приготування:
- У каструлю з товстим дном висипаємо цибулю, порізану кубиками. Обсмажуємо на олії до золотистого кольору.
- Пізніше додаємо болгарський перець, нарізаний дрібною соломкою і смажимо 2-3 хвилини.
- Висипаємо терту на дрібній терці моркву , злегка протушуємо
- Далі –томатну пасту.
- Потім вливаємо збиті у блендері помідори і тушимо 5 хвилин на середньому вогні.
- Висипаємо сіль, цукор, додаємо огірки, натерті на “корейській” тертці, ретельно все перемішуємо і тушимо 15 хвилин.
- Додаємо подрібнений часник, вливаємо оцет, тушимо ще 5 хвилин і знімаємо з вогню.
- Розкладаємо ікру по заздалегідь стерилізованих банках, закручуємо стерилізованими кришками, перевертаємо дном вгору, укутуємо і залишаємо так до охолодження.
ІА "Вголос": НОВИНИ