Цьогоріч літо багате на огірки. Тому, якщо у вас вже закінчуються ідеї, а у вашого записника рецепти, пропонуємо приготувати незвичайну ікру з огірків. Чудовий додаток до будь-якого гарніру або основної страви.

Рецепт відмінно підходить для огірків, що переросли або залежалися. А взимку, коли відкриєте баночку, здивуєтеся, наскільки це смачно!

Інгредієнти:

  • огірки – 1 кг
  • цибуля – 300 
  • солодкий перець – 300 г
  • морква – 300 г
  • помідори – 300 г
  • часник – 1 головка
  • томатна паста – 2 ст. л.
  • сіль – 1 ст. л.
  • цукор – 1,5 ст. л.
  • оцет 9% – 2 ст. л.

Спосіб приготування:

  1. У каструлю з товстим дном висипаємо цибулю, порізану кубиками. Обсмажуємо на олії до золотистого кольору.
  2. Пізніше додаємо болгарський перець, нарізаний дрібною соломкою і смажимо 2-3 хвилини.
  3. Висипаємо терту на дрібній терці моркву , злегка протушуємо
  4. Далі –томатну пасту.
  5. Потім вливаємо збиті у блендері помідори і тушимо 5 хвилин на середньому вогні.
  6. Висипаємо сіль, цукор, додаємо огірки, натерті на “корейській” тертці, ретельно все перемішуємо і тушимо 15 хвилин.
  7. Додаємо подрібнений часник, вливаємо оцет, тушимо ще 5 хвилин і знімаємо з вогню.
  8. Розкладаємо ікру по заздалегідь стерилізованих банках, закручуємо стерилізованими кришками, перевертаємо дном вгору, укутуємо і залишаємо так до охолодження. 

ІА "Вголос": НОВИНИ